CBSE Class 10 English Grammar Practice Tests

Each sentence given below contains a blank space. Fill in the blanks with an appropriate word or phrase. This integrated grammar practice test is designed for students of classes 9 and 10.

English Grammar Practice Test

1. I don’t care ——————– your opinion.

a) about
b) for
c) of
d) with

Answer: about

2. Sorry I broke the cup – I —————– help it.

a) couldn’t
b) couldn’t have
c) couldn’t but
d) can’t

Answer: couldn’t

3. Who takes —————— people in hospital?

a) care of
b) care about
c) after
d) none of these

Answer: care of

4. She is a selfish woman, but still I —————- her.

a) can’t help liking
b) can’t help like
c) can’t help but liking
d) help can’t liking

Answer: can’t help liking

5. I am the happiest man —————– the world.

a) of
b) in
c) on
d) at

Answer: in

After superlatives, we do not usually use of with a singular noun.

6. The house —————– I live is very small.

a) where
b) that
c) which
d) were

Answer: where

7. I haven’t paid. I haven’t —————-

a) neither
b) either
c) also
d) as well as

Answer: either

8. The trees uprooted in the hurricane ————– all over the ground.

a) were laying
b) were lying
c) laid
d) were laid

Answer: were lying

9. I always have trouble ——————- names.

a) to remember
b) remembering
c) remember
d) to remembering

Answer: remembering

10. It ——————– since yesterday morning.

a) has been raining
b) is raining
c) was raining
d) had been raining

Answer: has been raining

image_pdfimage_print

Manjusha Nambiar

I am the founder and editor of http://www.perfectyourenglish.com, http://www.ielts-practice.org, and http://ncertguides.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *