Grammar Worksheet For Class 10 CBSE

The questions here test your knowledge of English Grammar. Each question consists of a short written conversation, part of which has been omitted. Four words or phrases, labeled a, b, c, and d, are given below the conversation. Choose the word or phrase that will correctly complete the conversation.

Class 10 Grammar Worksheets

1. She held the bag —————– even though her arm hurt ————–

a) tight, bad
b) tightly, badly
c) tight, badly
d) tightly, bad

Answer: tightly, badly

2. —————– as quickly as possible, she managed to arrive in time.

a) being driving
b) driven
c) driving
d) having driving

Answer: driving

3. —————— much blood, the driver struggled with the controls, which felt sluggish.

a) losing
b) having lost
c) being lost
d) lost

Answer: having lost

4. The man was charged with theft. —————-, he was suspected of committing a serious crime in another state.

a) in addition
b) in the same way
c) for instance
d) similarly

Answer: in addition

5. I believe that smoking is extremely injurious to health. —————- have you heard of the people who die from cancer because they smoke?

a) for instance
b) in addition
c) similarly
d) in the same way

Answer: for instance

6. You will benefit ————— the experience.

a) with
b) to
c) from
d) by

Answer: from

7. I have invited John and Peter. —————– Harry, I don’t care whether he comes or not.

a) As for
b) As far as
c) While
d) Whereas

Answer: as for

8. The train was an hour late. ——————– I managed to get to the meeting in time.

a) on the contrary
b) in the same way
c) in spite of this
d) incidentally

Answer: in spite of this

9. Why do you want to get a job as a secretary? You won’t be able to work for eight years. ————– you can’t type.

a) in any case
b) in general
c) for instance
d) incidentally

Answer: in any case

10. Don’t miss this opportunity ————- traveling to Japan.

a) at
b) to
c) of
d) on

Answer: of

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *